YGO filmavond

 

21 maart 2012 – YGO
– Filmavond ‘Eames the architect and painter’

Tijdens hun werkperiode in het tijdelijke YGO-atelier in pand MOBi organiseren Jetske en Jauke een filmavond voor collega-ontwerpers, kunstenaars en andere geïnteresseerden. De film ‘Eames the architect and painter’ gaat over het echtpaar Charles en Ray Eames. Met een verscheidenheid aan concepten en producten, hun multiplex en glasvezel meubelen, het Eames Office, van spalken voor gewonde militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog, de fotografie, interieur, multi-media producties, afbeeldingen, spelletjes tot films en speelgoed. Maar over hun persoonlijke leven en de invloed van belangrijke gebeurtenissen in het Amerikaanse leven – van de ontwikkeling van het modernisme, de opkomst van het computertijdperk – is minder bekend. ‘Eames de architect en de schilder’ is de eerste film gewijd aan deze creatieve genieën, hun werk en het tijdperk.

IMG_5771 IMG_5773

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *