YGA Jong Jury Prijs

YGA II Jong Jury Prijs 2014 – periode 11 t/m 21 februari 2014

Het Wessel Gansfortcollege en NP3 ontwikkelen al jarenlang gezamenlijk bijzondere educatie projecten. In 2014 was dit de Jong Jury Prijs YGA II.

YGA II is de gezamenlijke zoektocht van NP3 en het Groninger Museum naar jong Gronings talent. Drie jonge talentvolle Groningse kunstenaars, Esther de Graaf, Adri Schokker en Berndnaut Smilde, werden het afgelopen jaar begeleid bij hun kunstenaarschap, zowel inhoudelijk, zakelijk als promotioneel. Een van deze drie kunstenaars maakt kans op een tentoonstelling in het Groninger Museum.

Maar niet alleen de curatoren van NP3 en het Groninger Museum volgden de ontwikkelingen van deze drie kunstenaars. Ruim 150 leerlingen van het Wessel Gansfortcollege traden in de voetsporen van de curatoren. Ook zij bestudeerden en bespraken kritisch het werk van de drie kunstenaars. Welke kunstenaar zouden zij kiezen voor de tentoonstelling in het Groninger Museum? Aan de hand van verschillende vragen vulden zij hun juryrapporten zorgvuldig in.

IMG_4375 IMG_4376 IMG_4377 IMG_4385 IMG_4396
IMG_4399 IMG_4401 IMG_4405 IMG_4406

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *