BOUW ATELIER EN EXPOSITIERUIMTE MOBi VAN START!!!

cropped-MOBiwizwaWP

Woensdag 1 juni 2011 is om 09.00 uur de eerste container van het pand MOBi geplaatst aan de Kolendrift 13 op het Open Lab Ebbinge in Groningen, de tijdelijke micro stad – 5 jaar – in de creatieve zone van het Ebbingekwartier, een proeftuin voor de tijdelijkheid.

Stichting MOBi, met een totale oppervlakte van 1.000 m2, verhuurt en beheert het pand als atelier en expositieruimte. De bovenverdieping biedt royale atelierruimtes voor Groninger kunstenaars en de gehele begane grond wordt geprogrammeerd door NP3, de expositie- en projectruimte NP3.tmp.

MOBi gaat ook verder invulling geven aan het architectonische concept door bedrijven, kunstenaars en (kennis)instellingen uit te dagen om duurzame, artistieke en innovatieve concepten en producten op, in en aan MOBi te realiseren.

Over 5 jaar reist MOBi verder door de stad Groningen, op zoek naar nieuwe uitdagingen en ontwikkelingen voor de tussentijd!!!

De realisatie van MOBi is mogelijk door ondersteuning van Gemeente Groningen, Provincie Groningen en Woningcorporatie Nijestee.
MOBi is een ontwerp van AV Architectuur en Buro de Maten en  wordt gebouwd door De Boer Staalbouw Leek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *